Universitatea Stefan cel Mare Suceava Facultatea de Silvicultura Suceava Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage Facultatea de Silvicultura Suceava - Contact Facultatea de Silvicultura Suceava - Harta site-ului Facultatea de Silvicultura Suceava - English version
Despre noi Forme de studiu Cercetare Evenimente Alumni


Cercetare > Cercetare aplicativa

Centrul de transfer tehnologic

Centrul de transfer tehnologic este o structura cu autofinantare, fiind constituita din cadre universitare si din personal tehnic auxiliar din cadrul Facultatii de Silvicultura.

Activitatea de cercetare aplicativa se desfasoara în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic al Facultati de Silvicultura (C.T.T.F.S.).
Obiectul principal al C.T.T.F.S. (conform statutului de functionare) îl constituie transferarea cât mai rapida si mai eficienta a cercetarii aplicative din facultate catre unitatile economice de profil, precum si rezolvarea unor teme concrete de cercetare în domeniul silviculturii lansate de agentii economici, de alte unitati de cercetare, de Academia Româna, de Academia de Stiinte Agricole si Silvice, de Agentia Nationala pentru Stiinta, Tehnologie si Inovare, de organizatiile din strainatate etc.

Activitatea de baza a centrului se axeaza pe:
- cercetarea stiintifica în domenii ale silviculturii de interes prioritar, stabilite cu unitatile potential beneficiare;
- consultanta tehnica si manageriala;
- proiectare tehnologica si implementare a solutiilor tehnice inovatoare;
- analize de piata si lucrari de evaluare;
- servicii de asistenta tehnica si instruire.
În etapa actuala, solicitarile pentru diferite proiecte de cercetare stiintifica provin din partea firmelor cu capital de stat. Finantarea cercetarii se realizeaza din contracte cu unitatile silvice de productie si cercetare si din alocatii bugetare.
Baza materiala pentru cercetare este asigurata prin spatiile si tehnica existente în cadrul facultatii precum si prin bazele experimentale ale unitatilor silvice teritoriale.
Cercetarea stiintifica, la Facultatea de Silvicultura, este îndrumata si avizata de catre directorul C.T.T.F.S., secretarul stiintific si comisia de avizare alcatuita din specialisti în domeniu.


Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage Facultatea de Silvicultura Suceava - Erasmus information package
Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage
Viva FM
Impact FMCopyright © 2010-2020 Facultatea de Silvicultura Suceava. Toate drepturile rezervate.
Site dezvoltat de Ciprian Palaghianu .