Universitatea Stefan cel Mare Suceava Facultatea de Silvicultura Suceava Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage Facultatea de Silvicultura Suceava - Contact Facultatea de Silvicultura Suceava - Harta site-ului Facultatea de Silvicultura Suceava - English version
Despre noi Forme de studiu Cercetare Evenimente Alumni


Despre noi > Misiunea facultatii


Misiunea Facultatii de Silvicultura din Suceava este de a perfectiona sistemul de invatamant superior de specialitate pentru a-l adapta cerintelor impuse de evolutia societatii si economiei. Cererea de competente profesionale ale inginerului silvic format in cadrul Facultatii de Silvicultura a evoluat in ultimele doua decenii. Excelenta tehnica si capacitatea de a rezolva probleme de proiectare tehnica a activitatii in silvicultura sunt criteriile dominante de apreciere a inginerului silvic, insa absolventului Facultatii de Silvicultura i se solicita din ce in ce mai mult capacitati si deprinderi in domenii noi, precum: abordarea ecosistemica a gestionarii silvice, managementul riscului in contextul schimbarilor climatice, evolutia catre o gestionare bazata pe servicii fata de o gestionare bazata pe implementare si control, managementul serviciilor de stocare a carbonului in paduri, managementul biodiversitatii, integrarea criteriilor socio-economice in gestionarea forestiera, utilizarea tehnicilor moderne de dobandire si analiza a informatiilor asupra ecosistemelor forestiere, certificarea padurilor si managementul calitatii.
Evolutia cunostintelor in aceste domenii noi, precum si transmiterea lor prin activitatea de invatamant presupune un efort sustinut din partea cadrelor didactice pentru adaptarea programelor analitice prin activitatea proprie de cercetare.
Prin colaborarea cu facultatile de profil din tara si strainatate, se urmareste in permanenta realizarea unei apropieri conceptuale a pregatirii de specialitate, astfel incat absolventii facultatii noastre sa fie capabili sa desfasoare o activitate performanta in unitatile forestiere din interiorul sau din exteriorul granitelor tarii.


Facultatea de Silvicultura
din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" si-a conturat misiunea proprie si obiectivele pe care trebuie sa le indeplineasca in concordanta cu misiunea si obiectivele generale ale universitatii, cu necesitatile actuale si perspectivele de gospodarire a fondului forestier, bazandu-se pe traditia europeana a invatamantului silvic superior bucovinean. Componentele principale ale activitatii Facultatii de Silvicultura sunt invatamantul si cercetarea stiintifica in domeniul forestier. Facultatea isi indeplineste misiunea sa prin perfectionarea continua a studentilor in spiritul progresului cunoasterii si al educatiei permanente, participarea activa la viata stiintifica si culturala universala, dar si prin dezvoltarea in interiorul sau a unei puternice echipe de cercetare, care sa participe la realizarea unor proiecte stiintifice de anvergura si la diversificarea ofertei de studii, in corelatie cu cerintele pietei muncii. Facultatea de Silvicultura din Suceava pregateste ingineri silvici cu profil complex pentru activitatile de cultura a padurilor, exploatarea si transportul masei lemnoase, industrializarea primara si valorificarea lemnului.

Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage Facultatea de Silvicultura Suceava - Erasmus information package
Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage
Viva FM
Impact FMCopyright © 2010-2020 Facultatea de Silvicultura Suceava. Toate drepturile rezervate.
Site dezvoltat de Ciprian Palaghianu .