Universitatea Stefan cel Mare Suceava Facultatea de Silvicultura Suceava Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage Facultatea de Silvicultura Suceava - Contact Facultatea de Silvicultura Suceava - Harta site-ului Facultatea de Silvicultura Suceava - English version
Despre noi Forme de studiu Cercetare Evenimente Alumni


Evenimente > Conferinta "Perspective de formulare participativa si de coordonare intersectoriala a politicilor publice din domeniul forestier"


Conferinta "Perspective de formulare participativa si de coordonare intersectoriala a politicilor publice din domeniul forestier" - Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava, Facultatea de Silvicultura - 29 noiembrie 2006

Conferinta se adreseaza specialistilor din silvicultura si din industria lemnului, cercetatorilor si reprezentantilor organizatiilor non-guvernamentale. Scopul conferintei este de a permite schimbul de idei si experiente intre mediul politic, academic si societatea civila cu privire la mecanisme participative si de coordonare sectoriala a politicilor forestiere. Participarea specialistilor din alte medii decat cel forestier/silvic este binevenita.
Temele conferintei sunt structurate in trei categorii generale in cadrul carora sunt enumerate cateva subiecte cu titlu de exemplu. Sunt posibil de abordat si alte subiecte, propuse de autori, cu relevanta pentru tema data.
Lucrarile acceptate spre prezentare vor fi publicate ca acte de simpozion. O selectie de lucrari va face parte dintr-o carte planificata pentru anul viitor cu titlul "Politici publice cu privire la paduri si industria lemnului". In functie de calitatea lucrarilor, exista posibilitatea traducerii lor in engleza si a supunerii spre publicare in strainatate.

Tematica propusa
1. Politici publice cu privire la paduri si industria lemnului
Metode de analiza a politicilor publice (policy learning, approche cognitive des politiques puliques, analiza sistemica, neo-institutionalism)
Cresterea eficientei structurilor institutionale decizionale in sectorul forestier
Procesul de luare a deciziei publice in sectorul forestier  (policy decision making process)
Interfata stiinta/politica in domeniul politicilor publice sectoriale

2. Coordonarea inter-sectoriala a politicilor publice cu privire la paduri si sectorul forestier
Forme de coordonare a politicilor publice
Coordonarea politicilor de mediu si forestiere
Coordonarea politicilor agricole si de dezvoltare rurala cu cele forestiere
Politici de dezvoltare a industriei lemnului
Inovare si cercetare-dezvoltare in silvicultura si industria lemnului

3. Participare in deciziile publice cu privire la paduri si sectorul forestier
Reprezentarea politica a intereselor principalilor actori din sectorul silvic in procesul legislativ
Legitimitatea sociala a politicilor publice cu privire la paduri si industria lemnului
Functionarea asociatiilor de proprietari de paduri, modalitati de constituire
Cunoasterea atitudinilor si motivatiilor proprietarilor de paduri cu privire la gestionarea padurilor

Inscriere si informatii practice
Pentru inscriere cu lucrare de prezentat, va rugam sa completati si sa ne trimiteti formularul de inscriere alaturat. Inscrierile fara lucrare de prezentat sunt posibile pana in ziua conferintei, inclusiv.
Conferinta are loc la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava. Mai multe informatii (posibilitati de transport, cazare, masa) va vor fi transmise, la cerere, prin email.
Pentru mai multe detalii si pentru transmiterea propunerilor de lucrari, va rugam sa va adresati dnei Laura Bouriaud (bouriaud@usv.ro).Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage Facultatea de Silvicultura Suceava - Erasmus information package
Facultatea de Silvicultura Suceava - Homepage
Viva FM
Impact FMCopyright © 2010-2020 Facultatea de Silvicultura Suceava. Toate drepturile rezervate.
Site dezvoltat de Ciprian Palaghianu .